logo eurogarden contact eurogarden

suna acum

0729.002.525

imag-amenajari imag-pepiniera imag-center imag-center
despre-noi BERBECUL GERMAN

Berbecul german a fost creat ca rasă de trecere dintre berbecul francez încrucişat cu multe alte rase. Această rasă a fost dezvoltată în Germania şi a fost prima dată prezentată în 1960 în Saarbrucken, Germania de Vest. Rasa a fost standardizată în Germania în anul 1970, Ţările de Jos în 1976, şi de Elveţia în 1984. De asemenea, este standardizată în multe alte ţări.

Această rasă are o greutate normală de 5,5 kg şi poate să ajungă la 9 kg.

Berbecul german are urechile asemănătoare cu berbecul francez, dar sunt iepuri în general de dimensiuni mai mici. Acestă rasă are o creştere rapidă şi ajunge la greutatea normală in primele 16 săptămâni.

Berbecul german se prezintă într-o varietate mare de culori cu excepţia argintiu. Aceste culori includ REW (alb pur, cu ochii roşii), negru, albastru, agouti, chinchilla, opal, portocaliu, cafeniu acoperit de funingine, oţel, vidra, şi modele în manto.

Iepurele Berbec german are un aspect musculos. El are umeri largi şi picioarele lor din faţă sunt scurte, drepte şi groase, iar picioarele din spate ar trebui să fie paralele cu partea posterioară atunci când se odihneşte. Urechile sunt largi, groase şi atârnă drept, chiar în spatele ochilor. Urechile măsoară 11 – 14 cm, măsurate în craniu. Blana lor este de lungime normală şi foarte densă.

Puii se nasc lipsiţi de păr, cu ochii închişi. La 4-5 zile după naştere, părul începe să crească pe cap, pentru ca la vârsta de 18-20 zile, corpul să fie în întregime acoperit cu păr. Ochii se deschid la vârsta de 10-12 zile. La berbecul german, incisivii superiori sunt dubli. Iepurii se nasc cu incisivi şi premolari; unii dinţi au caracter permanent, iar alţii sunt de lapte şi vor fi schimbaţi.

O dată cu înaintarea în vârstă, apar modificări ale dinţilor, unghiilor, ale părului, oaselor şi ale organelor genitale. La vârsta de 60 zile se produce prima napârlire.
Unghiile subţiri, elastice şi ascuţite cresc continuu, dar, până la vârsta de 1 an, ele nu sunt observabile, întrucât sunt acoperite de părul lăbuţelor. O dată cu înaintarea în vârstă, unghiile se modifică, devenind moi, lungi, groase şi tot mai curbate. Culoarea lor se închide cu trecerea timpului, iar pe suprafaţa lor apar valuri circulare de corn, care indică perioadele de gestaţie sau de hrănire deficitară.

Maturitatea sexuală este atinsă în jurul vârstei de 4-6 luni.

Vârsta optimă pentru împerechere este de la 7-8 luni. Împerecherea se face dimineaţa între orele 6-7 şi seara între orele 18-20 în lunile de vară, şi între orele 10-15 în lunile de iarnă. Actul împerecherii durează circa 2 minute. Femelele pot fi folosite la reproducere până la vârsta de 3 ani, iar masculii până la 2-3 ani. În cazul exemplarelor valoroase, viaţa reproducatoare poate dura până la vârsta de 4-5 ani.

Controlul gestaţiei se face prin palparea abdomenului, fetuşii putând fi simţiţi după 14 zile de la montă. Fătarea se produce fără dificultăţi, rareori întâlnindu-se distocii sau hemoragii dupa fătare. Femela este prolifică, dând naştere la 5-8 pui/fătare şi putându-se reproduce de 3-5 ori pe an. La această rasă de iepure femelele sunt mame excelente.

Iepurii Berbec german sunt o rasă prietenosă, jucăuşă, cu un temperament fantastic şi cu atitudine. Aceste calităţi îl fac un animal de companie excelent, precum şi un iepure de expoziţie.Această rasă este mai senbilă la condiţiile de întreţinere şi climă, orice căldură extremă sau frig extrem se pot dovedi mortale, astfel încât ar trebui să fiţi precauţii cu iepurii în condiţiile întreţinerii lor în aer liber, în aceste condiţii.

Asiguraţi-vă că există moduri adecvate pentru a se răcori în cazul unei călduri exaggerate, şi trebuie să fiţi pregătiţi pentru a le aduce o formă de căldură în condiţii de frig extrem. Nu uitaţi că prea multă căldură le poate fii fatală.

Iepurele berbec german este o alegere excelentă pentru o rasă de iepure de expozitie, de companie, sau pentru reproducere, carne şi blană.
Ca pentru orice animal achiziţionat, trebuie sa faceţi o cercetare înainte de a face achiziţia. Aflaţi tot ce se poate despre origine animalului, linia genetică, sănătate, îngrijire, curăţenie, şi habitat.
Amintiţi-vă că un iepure sănătos este un iepuraş fericit, şi un iepure fericit este în mod normal, un iepure sănătos.

Publicitate pe Google si Publicitate pe Facebook oferite de Good Afternoon