logo eurogarden contact eurogarden

suna acum

0729.002.525

imag-amenajari imag-pepiniera imag-center imag-center
despre-noi BERBEC GERMAN

Berbec german (campion rasa 2011)
– 1 Mascul +4 femele pui negri 2 luni
– 2 Femele berbec albe 8 luni
– Berbec femela negru montata in 25.07
– Femela gri 5 luni
– Femela gri + pui berbec alb 3 bucati 1 luna
– Femela gri cu 3 pui gri 1 luna
– Mascul alb campion
– Femela gri cu 1 pui alb 2 luni

[detalii standarde berbecul german]

Grila de evaluare

1. Forma corpului şi tipul 20 puncte
2. Greutatea 10 puncte
3. Blana 20 puncte
4. Capul şi urechile 15 puncte
5. Desenul 15 puncte
6. Culoarea 15 puncte
7. Sănătate şi îngrijire 5 puncte
100 puncte

1. Forma corpului şi tipul

Corpul este lat, masiv, îndesat dar nu bleg. Trunchiul apare scurt, Iat in umeri, cu partea din spate bine definită şi rotunjită. Ceafa este scurtă, imli’inică şi cu partea gâtului scurtă. Picioarele sunt scurte, drepte şi foarte puternice. lepuroaica este ceva mai fină, totuşi trebuie să aibe şi ea o formă corpului masivă. O guşă nu prea mare, corect formată, este permisă la femele.

2. Greutatea

Greutatea minimă este de 4,50 kg, greutatea normală 5,50 kg, greutatea maximă 9kg.

Evaluarea greutăţii

kg            de la 4,50 de la 4,75 de la 5,00 de la 5,50 – 9,00

Puncte           7                  8                     9                       10

3. Părul

Puful este foarte dens şi are un păr bun, egal peste tot, nu prea aspru. Lungimea părului este de cca. 4 cm. Urechile sunt bine acoperite puf.

4. Capul

Capul este un cap specific de berbec, care trebuie să fie bine definit atât la mascul, cât şi la femelă. Trebuie să fie scurt, cu un nas puternic curbat (nas acvilin) şi zona obrajilor este dezvoltată. Ochii sunt mari şi nu băgaţi înăuntru.

5. Urechile

Prezintă la bază mărgele (coroană) bine dezvoltate şi împreunate şi sunt purtate pe ambele părţi ale capului în formă de potcoavă, cu deschizătura spre interior. Urechile sunt late, cărnoase şi bine rotunjite la capete. Lungimea este între 38 şi 45 cm.

6. Culoarea
Toate culorile în afara celei argintii sunt acceptate. Sunt valabile cerinţele coloristice reprezentative fiecărei rase, la culorile gri şi galben sunt valabile caracteristicile generale.

7. Sănătate şi îngrijire
Pentru sănătatea iepurilor, îngrijirea acestora este foarte importantă. Nu trebuie luate în calcul doar posibilele îmbolnăviri, ci întreaga mlăduire a corpului, constituţia şi imunitatea. Animalele sănătoase au un proces de nutriţie bun şi ochi limpezi.

8. Defecte uşoare
Corp întins, cap şi coroană imperfectă, gât lung, urechi puţin subţiri sau pliate, piele lăsată, o guşă mai mare, uşoare defecte ale culorii. Din punct de vedere coloristic sunt permise defectele prezentate în caracteristicile generale. Orice abatere de la caracteristicile generale.

9. Defecte grave
Deformări corporale. Formă a capului imperfectă, coroană nedefinită, una sau ambele urechi ridicate temporar. Mai puţin de 38 cm şi mai mult de 45 cm lungimea urechilor, puţin puf, urechi subţiri sau pliate, guşă prea mare, blană prea scurtă. Din punct de vedere coloristic sunt valabile defectele stabilite în rasele de pornire sau în caracteristicile generale. Orice abatere de la caracteristicile generale.

Publicitate pe Google si Publicitate pe Facebook oferite de Good Afternoon