logo eurogarden contact eurogarden

suna acum

0729.002.525

imag-amenajari imag-pepiniera imag-center imag-center
despre-noi CALIFORNIAN

Exemplare punctate la concursuri peste 95 puncte, campion rasa Brasov 2011:
– 1 Femela cu 6 pui, o luna
– 1 Femela cu 2 pui 2 luni
– 1 Femela cu pui mici de 2 saptamani
– 1 Femela gestanta 18.07
– 1 mascul campion
– 1 mascul de 7 luni
– 3 pui de 5 luni

[detalii standarde iepure californian]

Grila de evaluare

1. Forma corpului şi tipul 20 puncte
2. Greutatea 10 puncte
3. Blana 20 puncte
4. Capul şi urechile 15 puncte
5. Desenul 15 puncte
6. Culoarea 15 puncte
7. Sănătate şi îngrijire 5 puncte
100 puncte

1.Forma corpului şi tipul

Corpul este scurt şi îndesat. Linia spatelui este simetrică şi rotunjită în partea din spate. Umerii, spatele şi partea din spate a corpului trebuie să fie la fel de late şi pline de muşchi. Membrele sunt puternice, scurte şi depărtate. Coada scurtă este bine fixată de corp. La femelele mai bătrâne este permisă o guşă mică, corect formată.

2. Greutatea

Greutatea minimă este de 3,00 kg, greutatea normală 4,00 kg greutatea maximă 5,00 kg.

Evaluarea greutăţii

Kg            de la 3,00 de la 3,30 de la 3,80 de la 4,00 – 5,00

Puncte            7                  8                    9                       10

3. Blana

Părul este de lungime medie cu puf des. Firul de păr trebuie să fie bun, uniform. Urechile sunt bine acoperite cu păr.

4. Capul şi urechile

Capul este scurt şi puternic, cu o frunte lată şi este direct aşezat pe corp. Urechile stau în poziţie verticală, sunt bine rotunjite şi în armonie cu restul corpului.

5. Desenul

Desenul cuprinde nasul (masca), urechile, membrele din faţă, cele din spate şi coada. Masca are o formă ovală, lunguiaţă-rotundă care acoperă nasul şi ajunge până pe lateralul fălcii de sus şi încadrează şi falca de jos. Dar nu are voie însă să fie prea mare şi să treacă de ochi. Urechile sunt bine delimitate la rădăcină. Desenul membrelor din faţă ajunge până la articulaţia cotului, iar desenul membrelor din spate până la articulaţia tarsiană. Coada este desenată de la rădăcină până la vârf.

6. Culoarea

Culoarea este albă, fără nuanţe de galben sau gri. Sunt acceptate . ulorile negru, havana şi albastru. Culoarea desenului trebuie să fie curată, iidică fără fire de altă culoare, şi pe cât posibil intensă. Culoarea ochilor oste roşie, cea a ghearelor culoarea cornului.

7. Sănătate şi îngrijire

Pentru sănătatea iepurilor, îngrijirea acestora este foarte importantă. Nu trebuie luate în calcul doar posibilele îmbolnăviri, ci întreaga mlăduire a corpului, constituţia şi imunitatea. Animalele sănătoase au un proces de nutriţie bun şi ochi limpezi.

8 .Defecte uşoare

O guşă mică la femele, o mască uniformă sau colţuroasă, delimitare slabă a urechilor. Desen care să depăşească articulaţia cotului sau a călcâiului. Culoarea desenului cu ceva fire albe sau puţin roşiatică. O pată mică în desen pe guşă sau pe gâtlej.

9. Defecte grave

O guşă mare. O mască prea mare. Inele perioculare prea tari. Pete . ilbe în culoarea desenului, pete negre în culoarea generală, cu excepţia unei pete mici pe guşă. Prea multe fire albe în culoarea desenului sau un tuginiu puternic. O culoare a ochilor sau a ghearelor diferită faţă de cea permisă.

Orice deviere de la caracteristicile generale.

 

Publicitate pe Google si Publicitate pe Facebook oferite de Good Afternoon